Результати секції з водневої енергетики на хімічній конференції Київ-Тулуза 2017

Нещодавно в Києві відбулась зустріч, присвячена водневій енергетиці. Вона проходила шостого червня 2017 в Київському Національному Університеті Шевченка у рамках міжнародної хімічної конференції Київ-Тулуза. Конференцію було створено в 2001 році і зараз збирає сотні учасників з десятків різних країн.
Цього року вперше було організовано секцію, присвячену водневій енергетиці. Цей напрямок чистих технологій в енергетиці дуже стрімко розвивається і потребує постійної уваги хіміків для покращення існуючих матеріалів і процесів і створення нових. Саме тому хімічна конференція якнайкраще підійшла як місце для зустрічі дослідників, тим більше, що на сьогодні українські спеціалісти з водневих технологій не мають своєї окремої фахової конференції.

ICKT9

Українські вчені презентували свої результати у форматі семи усних та десяти стендових доповідей англійською мовою, які слухали та дивились декілька десятків відвідувачів. Перелік всіх презентацій опублікований на сайті конференції
Враховуючи велику кількість бажаючих, було прийняте рішення зробити окремий спеціальний номер Франко-Українського Хімічного Журналу French-Ukrainian Journal of Chemistry, присвячений водневій енергетиці.
По завершенню презентацій, всі присутні прийняли участь у круглому столі, на якому обговорювали перспективи розвитку водневих технологій в Україні. Основними перепонами для прогресу у цьому напрямку були названі нестача фінансування, призупинення державою цільових наукових програм і недостатній рівень самоорганізації та комунікації між гравцями водневої сфери. Було запропоновано об’єднати зусилля для координації дій для відновлення цільових програм, а також розповсюдження інформації щодо корисності водневих технологій та вкладу українських дослідників у прогрес в цьому напрямку.

В’ячеслав Згоннік

Comments:

blog comments powered by Disqus